Wat bouwen wij?

Idem et Alius richt zich in eerste instantie op de traditionele woningbouw. Met de traditionele manier van bouwen wordt er volgens de eeuwenoude regels van de kunst gebouwd, nl. baksteen per baksteen. Uiteraard is deze bouwtechniek aangepast aan de hedendaagse normen en wetten.

Bij de traditionele bouwtechniek heeft u steeds de keuze om in tal van mogelijke stijlen te bouwen met kwaliteitsvolle materialen en met alle voorzieningen.

Wanneer u ervoor kiest om uw woning wind- en waterdicht te laten bouwen door Idem et Alius, dan voorzien wij hierin standaard reeds onderstaande werken en materialen:

In de ruwbouwwerken voorzien wij de inrichting van de werf, de grondwerken, de rioleringswerken, beton en staal, isolatie en de binnen-en buitenmetselwerken.

Standaard voorzien wij reeds 12cm spouwisolatie (harde isolatieplaten) en zijn de gevelstenen vrij te kiezen t.w.v. 0,28€ excl. BTW/steen.

De hellende daken worden standaard geïsoleerd met 24cm isolatie. Voor de dakbedekking van de hellende daken worden gebakken pannen van Eternit gebruikt.

De platte daken worden standaard geïsoleerd met 20cm isolatie en afgewerkt met roofing of EPDM.

Voor de buitenschrijnwerken heeft u de keuze tussen kwaliteitsvolle meerkamerprofielen in PVC of aluminium van het merk Schüco of Aliplast met dubbel isolerende beglazing met een minimum K-waarde van 1.0 Warm Edge.

De geïllustreerde afbeeldingen zijn slechts indicatief.

U bepaalt zelf welke werken wij mogen uitvoeren en welke u zelf wenst uit te voeren!

Wanneer u ervoor kiest om uw woning ook te laten afwerken door Idem et Alius, dan voorzien wij hierin onderstaande werken als basis:

De elektrische installatie wordt volledig uitgevoerd volgens het algemeen reglement op de elektrische installatie A.R.E.I.

Overal worden voldoende stopcontacten, lichtpunten en schakelaars voorzien naar keuze van de bouwheer. De schakelaars en stopcontacten zijn van het merk Niko Original, standaard type crème of wit. Andere kleuren en types zijn uiteraard ook mogelijk.

Alle sanitaire leidingen zijn voorzien in Alupex, een origineel buis-in-buis systeem dat lekken en corrosie voorkomt. De afvoerbuizen zijn voorzien in PVC.

Er worden standaard 2 systemfixen van Geberit en een waterrecuperatiesysteem voorzien zodat u het regenwater van de regenwaterput kan hergebruiken.

In de post centrale verwarming wordt het leveren en plaatsen van de volledig installatie voorzien.

Standaard wordt er gekozen voor een hoog rendement ketel van Vaillant Eco Tec plus of Viessmann en zijn de radiatoren van het merk Radson. Alle radiatoren zijn tevens voorzien van een thermostaat. Andere types radiatoren zijn ook mogelijk.

Op het volledige gelijkvloers, met uitzondering van de berging en/of garage is vloerverwarming voorzien en er wordt een installatie van zonnepanelen voorzien. Volledig aangesloten en werkend van 3.500WP.

Voor het ventilatiesysteem kiezen wij standaard voor type D van Vasco. Dit is een vraaggestuurd ventilatiesysteem met warmterugwinning. Met behulp van 2 ventilatoren wordt de woning enerzijds voorzien van verse buitenlucht en anderzijds de vervuilde binnenlucht naar buiten afgevoerd. De toegevoerde buitenlucht wordt gedeeltelijk opgewarmd met de warmte van de afgevoerde binnenlucht.

Andere types zijn uiteraard ook mogelijk.

Alle muren en plafonds worden vakkundig gepleisterd met uitzondering van eventueel aanwezige garage en onafgewerkte zolders. Alle bezettingen worden schilderklaar afgewerkt.

De Geberit systemfixen worden tevens afgekast in MDF.

Voor een optimale vloerisolatie voorzien wij een minimum van 13cm Thermomix isolatie. Deze isolatie wordt naadloos gespoten en bevat een zeer hoog gegarandeerde isolatiewaarde.

Op het gelijkvloers en de verdieping wordt 7cm chape voorzien. De chape op het gelijkvloers is steeds gewapend.

Voor de aankoop van uw vloeren heeft u een zéér ruime keuze. U kiest zelf uw vloeren met standaard reeds een aankoopwaarde van 30€ excl. BTW/m2 voor volkeramische vloertegels en 15€ excl. BTW/m2 voor laminaat.

Hieronder enkele voorbeelden van tegels binnen het reeds standaard budget.

De standaard binnendeuren die geplaatst worden zijn steeds volle schilderdeuren. De omlijstingen en binnenkasten worden uitgevoerd in MDF en het behang- en sluitwerk is voorzien in gepolijst metaal. Andere type deuren zijn uiteraard ook mogelijk.

De standaard trap wordt voorzien in 1ste keus Rubberwood of beton. Uiteraard bepaalt u zelf welk soort trap u in uw woning wenst en begeleiden wij u hierin bij onze leveranciers.

Voor de aankoop van uw keuken bepaalt u zelf het budget dat u hieraan wenst te spenderen. De keuken wordt op maat ontworpen en is zéér kwaliteitsvol, standaard reeds greeploos en kan in eindeloze combinaties en kleuren gemaakt worden. Zo heeft u de volledige inspraak op het ontwerp van uw droomkeuken.

Voor de aankoop van uw badkamer bepaalt u zelf het budget en maakt u zelf uw keuze hierin.

De geïllustreerde afbeeldingen zijn slechts indicatief.

Bent u van plan om te bouwen?
Contacteer ons dan voor een vrijblijvende afspraak.